Queenels biobased bouwsysteem

Bij Queenels streven we naar een toekomst waarin we volledig overschakelen op biobased materialen. Onze eerste stap in deze richting is de introductie van een biobased bouwsysteem op basis van SIP-panelen. Hierdoor krijg je een bouwsysteem die negatieve CO2-Equivalent (-40) heeft. Belangrijk voor gebieden zoals de Natura 2000. 

Ons Queenels biobased SIP bouwysteem (Structural Insulated Panels) bestaan uit een kern van melkzuur isolatie (afkomstig van suikerbiet en rietsuiker), ingeklemd tussen twee lagen OSB/3. Deze combinatie biedt een sterke, isolerende en duurzame oplossing voor zowel nieuwe constructies als renovatieprojecten.

Het isolatiemateriaal heeft een lambda van 0,034 W/mk. Hierdoor haalt het een hogere RD-waarde dan EPS

De panelen zijn standaard 1.25m breed en 2.5 meter lang. De biobased panelen zijn ook te kiezen voor onze MiniMax huizen. 

Biobased SIP paneel met een biobased isolatiemateriaal

Voordelen van Queenels Biobased SIP Bouwsysteem

  • Circulair en Duurzaam: De mogelijkheid tot demontage en hergebruik onderstreept onze toewijding aan circulair bouwen en duurzaamheid.
  • Negatieve CO2 uitstoot: Door te bouwen met biobased materialen wekken wij meer CO2 op dan er gebruikt wordt voor de productie. 
  • Modulaire Bouw: Prefabricage in de fabriek garandeert uniforme maatvoering en kwaliteit, waardoor bouwprojecten snel en efficiënt worden gerealiseerd.
  • Flexibel Ontwerp: Onze panelen zijn aanpasbaar voor verschillende ontwerpen en toepassingen, waaronder muren, daken en vloeren.
  • Energiezuinigheid: De unieke samenstelling van onze SIP-panelen biedt uitstekende thermische isolatie, minimaliseert warmteverlies en verlaagt de energiekosten.
  • Eenvoudige Installatie: Onze panelen zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige montage, met vooraf gevormde kanalen voor elektrische bedrading.

Productie

In onze fabriek maken wij uitsluitend gebruik van Europese grondstoffen met de bijbehorende certificaten. 

Vervolgens wordt in de gecontroleerde fabriek de plaat en isolatie aan elkaar verlijmd.

 

Biobased SIP paneel met een biobased isolatiemateriaal

Met Queenels biobased SIP bouwsysteem kiest u voor een innovatieve, duurzame en economisch voordelige bouwoplossing. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze panelen uw volgende bouwproject kunnen transformeren.

Brochure aanvragen